Název je trochu zavádějící, protože cizrna není hlavní surovinou, ale máte-li cizrnovou mouku a nevíte-li, co s ní, toto je možnost jak ji využít.
Zbyde nám uvařená (nebo i syrová) brokolice a nevíme, jak ji rychle a chutně spotřebovat. Existuje mnoho způsobů. Jedním z nich je přidat ji do bramborových placiček a udělat placičky brokolicové.
Stejně jako mnohá další jídla i toto patří k těm jednodušším a lze ho využít v situaci, kdy spěcháme.
Vaječné omelety patří k jídlům, které se obvykle řadí k tzv. co dům dal. Někdy se říká rychlovky nebo nouzovky. Vejce se doma najdou téměř vždy a pak jde jen o to, čím je zpestřit, aby to vypadalo jako plnohodnotné jídlo.
Někdy potřebujeme uvařit rychle a z toho, co zrovna najdeme v lednici. To velmi dobře znají rodiče dětí, kteří se nenajedí ve školní jídelně, a musí jim tedy každý den připravit do školy jídlo, které je možné ohřát, nejlépe v mikrovlnné troubě.
Řízek je v naší zemi velmi oblíbené jídlo. Jíme je obvykle s bramborami, bramborovou kaší, s hranolkami, ale i s chlebem nebo samotné, viz např. Kentucky kuře apod. V KFC a podobných provozovnách, ale tyto dobroty bezlepkové nejsou, a tak je třeba si je v bezlepkové variantě vyrobit doma.
Svačina, večeře nebo jen tak k vínu.
Domácí pizza velký problém nepředstavuje. Je mnoho způsobů jak udělat těsto i jak ji obložit.
Pečené kuře je oblíbené jídlo jak u dětí, tak dospělých. Pečené kuře ale může mít „tisíc“ chutí podle toho, jak ho okořeníme, ale i podle toho, jak ho budeme péci.
Brambory jsou přirozeně bezlepkové a jsou běžnou, snadno dostupnou surovinou. V mnoha případech je možné jimi nahradit bezlepkovou mouku.
Když se řekne dort, většinou si každý vybaví typický sladký zákusek. Piškotové těsto, naplněné krémem nebo marmeládou a na povrchu ozdobený. Dorty mívají také různé tvary a nepřeberné množství různých chutí. Ale co zkusit úplně jiný dort?
Za tímto exotickým názvem se skrývají pečené kuličky, které mohou v některých případech nahradit běžé pečivo. Jsou chutné a je to příjemná změna.