Kategorie: Aktuality, Slané pokrmy

Žampionová omeleta

Žampionová omeletaVaječné omelety patří k jídlům, které se obvykle řadí k tzv. co dům dal. Někdy se říká rychlovky nebo nouzovky. Vejce se doma najdou téměř vždy a pak jde jen o to, čím je zpestřit, aby to vypadalo jako plnohodnotné jídlo.

 

 

 

 

cibule

čerstvé žampiony

vejce

máslo

sůl, koření

 

 

Vaječné omelety patří k jídlům, které se obvykle řadí k tzv. co dům dal. Někdy se říká rychlovky nebo nouzovky. Vejce s doma najdou téměř vždy a pak jde jen o to, čím je zpestřit, aby to vypadalo jako plnohodnotné jídlo. Dobré je vaječnou omeletu doplnit šunkou nebo sýrem nebo obojím. Ale je možné využít i houby. Sušené, čerstvé nebo koupené žampiony (konzervované žampiony nejsou na omeletu vhodné). Máme-li doma i cibuli, začneme tou.

 

Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a přidáme očištěné, nakrájené žampiony. Společně zase osmahneme. Pak zalejeme rozšlehaným vejcem a necháme ztuhnout. Můžeme přidat nastrouhaný nearomatický sýr. Aromatický sýr by překryl chuť a vůni žampionů. Podáváme s bramborami, hranolkami, bramborovou kaší nebo i s chlebem.