Kategorie: Aktuality, Slané pokrmy

Krůtí roláda

Krůtí roláda

 

 

 

 

krůtí prsa vcelku

šunka

sýr

sušené houby

sůl, koření

 

 

Sušené houby přelijeme vroucí vodou a necháme přikryté stát. Krůtí prso opatrně rozřízneme na plát a můžeme i trochu naklepat (zejména silnější místa). Plát masa posolíme a okořeníme. Stačí pepř nebo nějaká kořenící směs. Poklademe plátky šunky, sýra a scezenými houbami. Plát masa srolujeme a zavážeme bavlněnou nití (můžeme použít speciální řeznickou nit nebo síťku). Roládu dáme na pekáč, posypeme stejným kořením, které jsme dali dovnitř rolády, přiklopíme a dáme do trouby. Pečeme při 180°C asi hodinu. Kontrolujeme výpek, v případě potřeby podléváme vroucí vodou. Po upečení jí odkryjeme, podlijeme a ještě necháme opéci na povrchu.

 

Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, bramborovým salátem, hranolkami, kroketami atd.

 

Pokud chceme více šťávy, obložíme roládu v pekáči nahrubo nakrájenou cibulí. Po upečení vyjmeme roládu z pekáče a výpek i s cibulí rozmixujeme. Můžeme přidat trochu smetany, mírně přisolit a připepřit a pak podávat i s rýží.