Linecké cukroví je snad to nejběžnější a nejčastěji připravované vánoční cukroví.
Základem marcipánu jsou mandle a cukr. Jako levnější náhražka se používá tzv. mléčná hmota, která má v cukrářské výrobě stejné použití.
Rafaelo, které se prodává v obchodě, není bezlepkové, protože je v něm oplatka. Udělejte si bezlepkové Rafaelo doma.
Narozeniny se kvapem blíží a vy přemýšlíte, jak upéci dobrý bezlepkový dort? Upečte ořechový dort.
Piškotové těsto je v bezlepkové variantě, na rozdíl od kynutého, velmi dobře zvládnutelné. Není k tomu potřeba zkušeností, ani velké zručnosti. Téměř vždy se povede a také je téměř vždy k nerozeznání od piškotového těsta z pšeničné mouky.
Piškotové těsto (lité i třené) je možné v bezlepkové variantě udělat snadno. Ať už je to bábovka, perník, koláč, různé řezy nebo právě roláda.
Kremrole se dělají zpravidla z listového těsta a to je v bezlepkové variantě obtížně dostupné. Je možné ho tedy nahradit těstem z pomazánkového másla. Zpravidla se tato náhražka listového těsta používá také u jablečného závinu a různých rolád.
Bezlepkové pečivo je velmi drahé a pokud se neují a mělo by se vyhodit, je to veliká škoda. A ani plýtvání nebývá důvod k radosti, takže co s tím? Zbylou bábovku nechte ztvrdnout a použijte namísto ořechů, či mletých piškotů.
Bábovka je v naší zemi jedním z typických moučníků. Pečou se různé druhy, různé tvary a velikosti, s polevou nebo bez, s posypem nebo bez posypu. Bábovka je také velmi dobře proveditelná v bezlepkové variantě.
Únava, nachlazení, malátnost, nechuť do práce, špatná nálada…..
Příprava bezlepkových jahodových knedlíků v instruktážním videu.
Příprava bezlepkového linecého cukroví v instruktážním videu